Over Erik

Sinds 1987 is Erik van den Berg in Breda werkzaam als zelfstandig meubelrestaurator (lid van R.N. www.restauratoren.nl). Aan de basis van dit specialisme liggen diverse ambachtelijke studies. Na de opleiding aan het hout- en meubileringscollege te Rotterdam volgde hij een opleiding als restaurator van houtsnijwerk en beeldhouwwerk aan de kunstacademie van Antwerpen. 
Door de jaren werden nog verschillende specialistische cursussen afgerond aan onderwijsinstanties in Leuven en Gent over o.a. fineren, inlegwerk,het kleuren van hout en politoeren. In de werkplaats wordt gewerkt met oude technieken en materialen, zoals beenderlijm, schildpad, ivoor, gezaagd fineer, antiek beslag en oude sleutels. Ook is er door de jaren heen een magazijn vol oud hout verzameld waaronder stukken eikenhout die dateren uit de 17de eeuw. 

Het Stedelijk Museum Breda, het Noord-Brabants museum, Monumentenzorg, Gemeenten Breda, Dordrecht en Oegstgeest, Vereniging Hendrick de Keyser in Amsterdam, diverse antiquairs en hoofdzakelijk particulieren behoren tot de opdrachtgevers.